pátek 15. března 2024

Jak odstranit organizační službu v Windows Server 2022 Active Directory ...

Návod: Jak odstranit organizační složku v Active Directory Users and Computers

Vítejte zpět, milí čtenáři! Dnes se podíváme na krok za krokem návod, jak odstranit organizační složku v Active Directory Users and Computers. Tento postup vyžaduje pokročilé nastavení, ale s naším návodem byste měli být schopni úspěšně provést tuto úlohu.

  1. Otevřete Active Directory Users and Computers: Přihlaste se na server s oprávněním administrátora a otevřete Active Directory Users and Computers (ADUC).

  2. Povolte pokročilé funkce zobrazení: Ve správci uživatelů klepněte na nabídku "Zobrazení" a zkontrolujte možnost "Pokročilé funkce zobrazení". Tím povolíte pokročilé nastavení.

  3. Najděte organizační složku: V levém panelu vyhledejte organizační složku, kterou chcete odstranit, a klikněte pravým tlačítkem na vlastnosti (propertis)

  4. Ochrana objektu: Pokud je k dispozici záložka "Object" a možnost "Protect object", ujistěte se, že tato možnost není zaškrtnutá, aby bylo možné složku odstranit.

  5. Potvrďte odstranění organizační složky: Potvrďte akci kliknutím na tlačítko "OK". Může být vyžadováno potvrzení administrátorským heslem.

  6. Restartujte službu Active Directory: Pro provedení změn restartujte službu Active Directory na serveru.

A to je vše! Teď byste měli mít odstraněnou organizační složku v Active Directory Users and Computers. Pokud potřebujete další podrobnosti nebo máte otázky, neváhejte se zeptat v komentářích níže.

Doufáme, že vám tento návod pomohl s úspěšným řešením vaší konkrétní situace. Držte se našeho blogu pro další užitečné tipy a triky pro správu IT infrastruktury!


Žádné komentáře:

Okomentovat